ABQ Warehouse District

February 14, 2011

Inside out art center, beijing, china

Filed under: Adaptive Reuse Warehouses — celladdition @ 9:36 pm

Inside Out Art Center

Beijing China

Atelier 11 Architects

cultural facility in beijing, china. consisting of studios, lofts, exhibition centers. The project is built within the existing structure of an old factory. enovated in multiple stages, the architects aimed to preserve as much of the original elements as possible. a large portion of the dark brick envelop was kept intact while  the steel framing was exposed on the interior as both structural and aesthetic elements.

A sculptural addition to the north serves as an external passage way shaped as a zigzag that connects the sales office to the multi-functional art center. an elevated catwalk connects the museum to a public pathway beyond the park, allowing visitors to experience the approach from a different advantage point.

Old building

Exterior View

 

Inside of the Art Gallery

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: